Εδώ και τουλάχιστον έναν μήνα δημιουργήθηκε ένα blog το οποίο ενσωματώνει όλα τα άρθρα που βρίσκονται στις 3000 μέρες σχετικά με τη μετανάστευση στην Ολλανδία και γενικά στη βορειοδυτική Ευρώπη. Το όνομα αυτού είναι Βορειοδυτικά! και η διεύθυνσή του είναι η www.boreiodytika.com (εναλλακτική διεύθυνση: http://www.metanasteush.blogspot.com/).
Το blog αυτό έχει ως επίσημο φόρουμ του το http://www.mofeu.eu. Το φόρουμ αυτό είναι αρκετά ώριμο και έχει ήδη αρκετά μέλη από τη βορειοδυτική Ευρώπη και από την Ελλάδα.
Προτείνω σε όλους τους φίλους που ενδιαφέρονται για την μετανάστευση στη βορειοδυτική Ευρώπη (Ολλανδία, Γερμανία, Βέλγιο και άλλες χώρες) να επισκέπτονται τακτικά το Βορειοδυτικά! και το MOFEU.eu. Ειδικά στο φόρουμ θα μπορούν να γραφτούν άμεσα και να απευθυνθούν σε περισσότερο κόσμο ζητώντας πληροφορίες και αλληλοϋποστήριξη.

Για τη διευκόλυνσή σας, οι κυριότερες ομάδες άρθρων του MOFEU.eu για το εξωτερικό βρίσκονται εδώ:

Ποιοι είναι οι στόχοι αυτού του Βορειοδυτικά!:

  • Να μπορέσει να συγκεντρώσει όσον το δυνατόν περισσότερες και ακριβείς πληροφορίες για διάφορες χώρες μετανάστευσης, με σκοπό να προετοιμάσει το καλύτερο δυνατό έδαφος για την προετοιμασία και την ευδοκίμηση νέων μεταναστών.
  • Να δημιουργηθεί σταδιακά ένα δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ των πάρα πολλών ανθρώπων που παλεύουν ουσιαστικά μόνοι τους να στεριώσουν στις ξένες χώρες. Να κάνουμε δειλά-δειλά κάποια ουσιώδη βήματα να έρθουμε ο ένας κοντά στον άλλον, να ξεπεράσουμε τους φόβους και τις επιφυλάξεις μας και να προσπαθήσουμε έτσι απλά να δώσουμε λίγη υποστήριξη στον διπλανό μας. Μια κουβέντα, ένα διάβασμα ενός ξενόγλωσσου γράμματος από κάποια υπηρεσία, μια μικρή διαφωτιστική κουβέντα για τις συνθήκες ζωής, δύο-τρεις κατευθυντήριες γραμμές, τρία πράγματα που πρέπει κάποιος να προσέξει, ορισμένες επισημάνσεις αρχικών αδιόρατων παγίδων στην ξένη χώρα, όλα αυτά δεν κοστίζουν τίποτα ούτε σε κόπο ούτε σε χρόνο και όμως είναι τόσο πολύτιμα για αυτούς που τα έχουν ανάγκη.
  • Να παρουσιάσει απόψεις, έστω και υπό αμφισβήτηση, έτσι ώστε να υπάρξει πολυφωνία και ποικιλία θέσεων και τοποθετήσεων πάνω σε οποιοδήποτε ζήτημα αγγίζει τη ζωή ενός μετανάστη.

Επίσης, εδώ και μερικούς μήνες λαμβάνω πολλά μηνύματα από διάφορους φίλους που θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα και από άλλους που βρίσκονται ήδη στον δρόμο. Δεν μπόρεσα να απαντήσω σε όλους μέχρι σήμερα και ζητώ για αυτό την κατανόησή τους. Θα φροντίσω να επικοινωνήσω με όλους σας μέσα στον επόμενο καιρό. Από την άλλη πλευρά, το Βορειοδυτικά! και το MOFEU.eu δύνανται να βοηθήσουν πολύ περισσότερο, αφού αν προβάλλουν ανοιχτά τα γράμματά σας, σίγουρα θα υπάρξουν άνθρωποι που θα ανταποκριθούν και θα βοηθήσουν.

Προσωπικά, αν δεν έγραφα ένα ανοικτό γράμμα στο ipernity περιγράφοντας ξεκάθαρα τον εαυτό μου και τους στόχους μου, δεν πιστεύω ότι θα τα κατάφερνα να ήμουν στην Ολλανδία αυτήν τη στιγμή. Βρέθηκαν, έτσι, κάποιοι άνθρωποι να με βοηθήσουν ανιδιοτελώς.
Αυτό θα πρέπει να κάνει και ο καθένας μας, αν θέλει να τα καταφέρει. Πρέπει να κάνει broadcasting παντού για υποστήριξη. Απλά και χωρίς υπερβολές ή φόβο. Και κάποια στιγμή θα βρεθούν κάποιοι άνθρωποι να τον βοηθήσουν.