Παρακάτω παραθέτω μερικές ενδιαφέρουσες ειδήσεις, νέα και εκδηλώσεις σχετικά με τον ελληνισμό του Ντίσελντορφ. Πολλά από αυτά υπάρχουν ήδη αναρτημένα στη σελίδα της ελληνικής κοινότητας στο blogger και στο facebook.

Εκλογές στο Ντίσελντορφ (Ευρωεκλογές / Τοπική αυτοδιοίκηση / Συμβούλιο ενσωμάτωσης)

Την Κυριακή, 25 Μάη 2014, είναι καλό να πάμε όλοι μας να ψηφίσουμε στις εκλογές. Ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι για εμάς τους έλληνες είναι η ελληνική πρόταση για το συμβούλιο ενσωμάτωσης (Integrationsrat), αφού η πρόταση αυτή είναι ενωτική, πέρα από κόμματα και πολιτικές σκοπιμότητες, και εξυπηρετεί τα συμφέροντα και τα δικαιώματα όλων των ελλήνων του Ντίσελντορφ, αλλά και των υπόλοιπων αλλοδαπών που ζουν στην πόλη. Από την άλλη πλευρά, είναι σημαντικό να ψηφίσουμε και στις δημοτικές εκλογές, όπως και στις ευρωεκλογές, διότι έτσι ασκούμε το εκλογικό μας δικαίωμα και αποκτούμε λόγο και οντότητα ως ενεργοί δημοκρατικοί πολίτες. Παρακάτω υπάρχουν οι βασικές πληροφορίες που απαιτούνται για τη διαδικασία.

Τα εκλογικά τμήματα για τις ελληνικές ευρωεκλογές 2014 είναι τα παρακάτω:

Ελληνικό Γυμνάσιο/ Λύκειο, Heerdter Sandberg 12, 40453 Düsseldorf – Oberkassel (εγγεγραμένοι στους ειδ. εκλογικούς καταλόγους Düsseldorf, Wuppertal, Gelsenkirchen, Essen, Solingen, Krefeld, Bochum, Duisburg, Felbert, Hagen, Herten)

Ελληνικό Γυμνάσιο/ Λυκείο Rüschebrinkstraße 73, 44143 Dortmund – Wambel (εγγεγραμένοι στους ειδ. Εκλογικούς καταλόγους Dortmund)

Ελληνική Κοινότητα Κολωνίας-Griechische Gemeinde Köln, Liebigstraße 120B, 50823 Köln (εγγεγραμένοι στους ειδ. εκλογικούς καταλόγους Köln, Bonn, Leverkusen, Lüdenscheid, Menden)

Ελληνική Κοινότητα Άαχεν-Griechische Gemeinde Aachen, Rudolfstraße 18, 52070 Aachen (εγγεγραμένοι στους ειδ. εκλογικούς καταλόγους Aachen)

Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο-Griechische Grundschule Bielefeld, Ramaweg 6, 33617 Bielefeld (εγγεγραμένοι στους ειδ. εκλογικούς καταλόγους Bielefeld, Münster, Gütersloh)

Τι δηλώνει για τις εκλογές ο γενικός πρόξενος, κύριος Γρηγόρης Δελαβέκουρας:

Ο Ελληνισμός στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία έχει ιστορική παρουσία. Οι Έλληνες που ήρθαν εδώ μετά τον Πόλεμο συνέβαλαν καθοριστικά στην ανοικοδόμηση της Γερμανίας και αποτέλεσαν αναπόσπαστο τμήμα των τοπικών κοινωνιών, διατηρώντας παράλληλα τις παραδόσεις του Ελληνισμού.
Η κοινή πορεία Ελλάδας και Γερμανίας, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης άνοιξε νέους δρόμους συνεργασίας και ανέδειξε τον Ελληνισμό της Γερμανίας σε ισχυρή γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών.
Ένα από τα πιο κρίσιμα στοιχεία της παρουσίας των Ελλήνων στην περιοχή μας είναι η συμμετοχή στα κοινά.
Στις 25 Μαΐου, ταυτόχρονα με τις Ευρωεκλογές, θα πραγματοποιηθούν στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση και για τα Συμβούλια Ενσωμάτωσης.
Οι Έλληνες πολίτες έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Είναι σημαντικό να το ασκήσουν.

Γρηγόρης Δελαβέκουρας.- Γεν.Πρόξενος

Γύρω από το συμβούλιο ενσωμάτωσης (Integrationsrat) και την ελληνική πρόταση:

Στις 25 Μαΐου, παράλληλα με τις τοπικές Δημοτικές Εκλογές, διεξάγονται και οι εκλογές για το Συμβούλιο Ενσωμάτωσης (Integrationsrat). Με πρωτοβουλία της Ελληνικής Κοινότητας, του Δημοτικού Συμβούλου Γ.Βατάλη και των εθνικοτοπικών  Φορέων της πόλης του Ντύσσελντορφ (Ποντίων, Ηπειρωτών, Θεσσαλών), αποφασίστηκε η συμμετοχή του ελληνισμού της πόλης με μία ενιαία λίστα υποψηφίων.

ΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ
Εμείς οι έλληνες ψηφίζουμε τη λίστα με τον αριθμό 9
https://www.duesseldorf.de/wahlen/download/iw2014_musterstimmzettel.pdf

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ
(Integrationsrat)
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 25 ΜΑΙΟΥ 2014
Το Συμβούλιο Ενσωμάτωσης (integrationsrat) είναι η επιτροπή που μας επιτρέπει να συμμετέχουμε σαν αλλοδαποί
ενεργά στις αποφάσεις για την Πόλη μας. Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώην Συμβούλιο Αλλοδαπών (Ausländerbeirat), αλλά με πιο διευρυμένες δραστηριότητες. Είναι το εργαλείο που μπορεί να φέρει ουσιαστικά τους Έλληνες πολύ πιο κοντά στο Κέντρο των αποφάσεων και συνεπώς να βοηθήσει από καλύτερες θέσεις στην επίλυση των προβλημάτων. Είναι ο συνδετικός κρίκος που θα βοηθήσει όλους τους ελληνικούς μαζικούς φορείς (Κοινότητα και Συλλόγους) να έρθουν πιο κοντά και πιο εύκολα στα προγράμματα χρηματοδότησης του Δήμου και να μπορέσουν να αναπτυχθούν.
Παίρνει αποφάσεις για το μέλλον των παιδιών και ιδιαίτερα για τον επαγγελματικό τους
προσανατολισμό. Γενικότερα βοηθά στην καλύτερη ενσωμάτωση στη Γερμανική κοινωνία όλες τις ηλικίες. Η πολύχρονη εμπειρία Ελλήνων μέσα στο Συμβούλιο Αλλοδαπών μας κάνει να πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε ακόμη περισσότερα αποτελέσματα στη κατεύθυνση της καλύτερης ενσωμάτωσης.
Το πρόγραμμα Ausbildungs Beratung που εφαρμόστηκε και βραβεύτηκε από την Κεντρική Ένωση Δήμων της Γερμανίας αποδείχτηκε πολύ χρήσιμο για την ελληνική νεολαία. Χάριν σε αυτό πολλοί νέοι μας κατάφεραν να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους καριέρα.
Η εμφάνιση μας μετά από πολλά χρόνια σαν Ενωμένος Ελληνισμός με κοινή λίστα εγγυάται το αποτέλεσμα.
Συγκεκριμένα
Επιδιώκουμε να συνενώσουμε τους Συλλόγους αλλοδαπών μέσα από το δίκτυο που
προωθούμε ,ώστε όλοι μαζί να ενταχθούν σε συστήματα χρηματοδότησης ή να βελτιώσουν τα ήδη υπάρχοντα. Εδω θέση θα μπορούσαν να έχουν οι πολυάριθμοι ελληνικοί σύλλογοι, εθνικοτοπικοι, αθλητικοί, Γονέων και πρώτα και κύρια η Ελληνική Κοινότητα.
-Στο Ντύσσελντορφ υπάρχουν και δραστηριοποιούνται πάνω από 6000 επιχειρήσεις αλλοδαπών. Στόχος μας είναι η ενθάρρυνση για την ίδρυση ακόμη περισσότερων αλλά και την καλύτερη ενημέρωση τους, πάνω σε θέματα οικονομικά και νομικά, ώστε να βελτιώνουν την θέση τους στο περιβάλλον της αγοράς που κινούνται.
-Μεθοδικά κινούμαστε επίσης στα σοβαρά θέματα των Γυναικών, της Τρίτης Ηλικίας και της Νεομετανάστευσης. Οφείλουμε να έρθουμε σε επαφή με τα ανάλογα Συμβούλια
Frauenausschuss και το Seniorenbeirat.Η αξιοποίηση των διαφόρων προγραμμάτων ενσωμάτωσης που αυτά προσφέρουν, είναι ο επόμενος στόχος.
ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Μερικές σημαντικές οδηγίες για τους εκλογείς:

Αρχισαν και ταχυδρομούνται οι κάρτες σε οσους εχουν δικαίωμα ψήφου.
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ή ΤΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΧΟΥΜΕ.

1.ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Η ΔΝΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ.
ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ήΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ

2.ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΝΣΗ
Landeshauptstadt Düsseldorf
Amt für Statistik und Wahlen.
Brinckmannstraße 5
40225 Düsseldorf.
ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ 8.00-15.30
ΠΕΜΠΤΗ 8.00-18.00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8.00-12.30 και
ΣΤΙΣ 23 ΜΑΙΟΥ 8.00-18.00
ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

3.ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟ.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΝΣΗ.ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΝΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΙ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΓΓΡΑΦΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΝΣΗ
https://www.itk-rheinland.de/e01_briefwahlantrag/?kunde=05111000&wahltag=2014-05-25&wahlnr=0027

ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΜΑΣ. ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ

Εκμετάλλευση νεομεταναστών από τους συμπατριώτες τους

Το θέμα είναι πολύ μεγάλο και θα χρειαστεί να το αναλύσουμε σε μελλοντικό ποστ. Υπάρχει πρόβλημα και όλοι μας λίγο-πολύ το γνωρίζουμε.Σχετικά με αυτό, υπάρχει επίσημη θέση του DHW (Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικός Συνδέσμος), καθώς και δωρεάν νομική προστασία σε όποιον απασχολείται παράνομα και πληρώνεται εκτός μισθολογίου σε εστιατόριο ή αλλο χώρο εστίασης ελληνικών συμφερόντων: “Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με την νομική υπηρεσία του συνδέσμου (0221/3979776) ή να στείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στο info@dhwv.de”.

Με αφορμή δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου περί εκμετάλλευσης νεομεταναστών από εστιάτορες στην Γερμανία το Γραφείο Τύπου του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου DHW πληροφορεί:
Μαύρα πρόβατα υπάρχουν παντού και σε όλους τους κλάδους. Οι γενικεύσεις όμως τραυματίζουν συχνά ανεπανόρθωτα και διευκολύνουν ρατσιστικές εξάρσεις. Ένας ολόκληρος επιτυχημένος και ανερχόμενος κλάδος στην Γερμανία, ο κλάδος της ελληνικής μεσογειακής κουζίνας, βάλλεται τώρα με κακόβουλες δημοσιεύσεις για δήθεν εκμετάλλευση νεομεταναστών από την Ελλάδα που βρίσκουν καταφύγιο σε ελληνικούς χώρους εστίασης για να σωθούν από την ανεργία. Εκεί σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα εργάζονται ανασφάλιστοι και με πολύ χαμηλούς μισθούς.
Ο DHW έχει υποχρέωση να προστατεύσει τον κλάδο και το γόητρο της ελληνικής γαστρονομίας στην Γερμανία και ειδικά όλα τα μέλη του που ανήκουν σ αυτήν την κατηγορία και είναι πρότυπα επιχειρηματιών και πολιτών. Το Διοικητικό Συμβούλιο του DHW αποφάσισε λοιπόν να προσφέρει δωρεάν νομική προστασία σε όποιον απασχολείται παράνομα και πληρώνεται εκτός μισθολογίου σε εστιατόριο ή αλλο χώρο εστίασης ελληνικών συμφερόντων. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με την νομική υπηρεσία του συνδέσμου (0221/3979776) ή να στείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στο info@dhwv.de

Hellas Wochen (7 Μάη – 29 Ιουνίου 2014)

Πρόκειται για μια σειρά ελληνικών εκδηλώσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν ένα φεστιβάλ ελληνικών ταινιών, την εμφάνιση της Νατάσας Μποφίλιου στο ZAKK στις 17 Μάη και μια εβδομάδα ελληνικής γαστρονομίας τον Ιούνιο (22 έως και 28 Ιουνίου).
Πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.hellas-wochen.de.
Εισιτήρια για την Μποφίλιου προπωλούνται εδώ: http://www.zakk.de/vvk-neu/test/vvk2.php?Veranstaltung=2300

Φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου στο Ντύσσελντορφ

Φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου στο Ντύσσελντορφ
Griechisches Filmfest
BAMBI, Klosterstraße Beginn 19.00 Uhr Eintritt 7,50 € Ermäßigt 5,50 €

07.05.2014
Papadopoulos & Söhne (Papadopoulos & Sons)
Παπαδόπουλος & ΣΙΑ
Großbritannien 2012 – 109 Min. – OmU – Regie: Marcus Markou.
Mit S. Dillane, C. Shaw, G. Corraface, T. Underhill u.a.
Ελληνοβρετανική ταινία 2012, με γερμανικούς υπότιτλους
σκηνοθεσία Μάρκος Μάρκου με τους: Γιώργο Χωραφά, Στίβεν
Ντιλέιν, Τζόρτζια Γκρουμ, Εντ Στόπαρντ
Kleine Wunder in Athen (Akadimia Platonos)

11.05.2014
Ein griechischer Sommer (Nicostratos le pélican)
Νικόστρατος. Ένα Ξεχωριστό Καλοκαίρι
Frankreich/Griechenland 2011 – 92 Min. – OmU – Regie: Olivier Horlait.
Mit Emir Kusturica, T. Le Guellec, François-Xavier Demaison,
J.R. Parker, G. Patsis u.a.
Γαλλο-ελληνική ταινία 2011, με γερμανικούς υπότιτλους,
σκηνοθεσία Ολιβιέ Ορλέ με τους: Εμίρ Κουστουρίτσα, Φρανσουά –
Ξαβιέ Ντεμεζόν, Τιμπόλτ Λε Γκεγιέκ

12.05.2014
Alpen (Alpis)
Άλπεις
Griechenland 2011 – 93 Min. – OmU – Regie: Yorgos Lanthimos.
Mit Aggeliki Papoulia, Aris Servetalis, J. Vekris, A. Labed u.a.
Ελληνική ταινία 2011, με γερμανικούς υπότιτλους, σκηνοθεσία
Γιώργος Λάνθιμος με τους: Αγγελική Παπούλια, Άρη Σερβετάλη,
Αριάν Λαμπέντ, Τζόννυ Βεκρή

13.05.2014
Attenberg
Griechenland 2010 – 97 Min. – OmU – Regie: Athina Rachel Tsangari.
Mit Ariana Labed, G. Lanthimos, Vangelis Mourikis, E. Randou u.a.
Eλληνική ταινία, 2010, με γερμανικούς υπότιτλους, σκηνοθεσία
Αθηνά-Ραχήλ Τσαγγάρη με τους: Βαγγέλη Μουρίκη, Αριάν
Λαμπέντ, Γιώργο Λάνθιμο, Ευαγγελία Ράντου

14.05.2014
Ακαδημία Πλάτωνος
Griechenland / Deutschland 2009 – 103 Min. – OmU – Regie: Filippos
Tsitos. Mit A. Kafetzopoulos, A. Kozdine, T. Saringouli, G. Souxes,
K. Koronaios, P. Stamatakis u.a.
Ελληνική ταινία 2009, με γερμανικούς υπότιτλους, σκηνοθεσία
Φίλιππου Τσίτου με τους: Αντώνη Καφετζόπουλο, Αναστά Κοζντινέ,Μαρία Ζορμπά, Γιώργο Σουξέ
Πρόγραμμα HELLAS WOCHEN
 8 Μαΐου 18:00
Παρουσίαση του βιβλίου Φιλότιμο, Περιπέτεια, Καθημερινότητα
και Κρίση στην Ελλάδα (2014)
Διοργάνωση: Ινστιτούτο Studyon
Γενικό Προξενείο της Ελλάδας, Willi-Becker-Allee 11, 40227 Düsseldorf
10 Μαίου 11:00 – 18:00
Ημέρα της Ευρώπης
Το Γενικό Προξενείο, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και την Ελληνική Κοινότητα, θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της πόλης του Ντύσσελντορφ για την Ημέρα της Ευρώπης.
Marktplatz 1, Düsseldorf 40213

15 Μαΐου 19:00
Συζήτηση που διοργανώνεται από την Οργάνωση We are Europe
Γενικό Προξενείο της Ελλάδας, Willi-Becker-Allee 11, 40227 Düsseldorf
17 Μαΐου 21:00 Είσοδος 20.00
«Ημέρες φωτός 2014» Συναυλία με τη Νατάσα Μποφίλιου
ZAKK, Fichtenstraße 40, 40233 Düsseldorf
Tickets: Vorverkauf 23,- € unter www.zakk.de; Abendkasse 26,- €.
13 Ιουνίου 18:00
Δεξίωση για το εξηκοστό Ιωβηλαίο του Γερμανό-Ελληνικού Συλλόγου
Ντύσσελντορφ και ομιλία «Ελλάδα ευχαριστώ – Τι οφείλει η Ευρώπη
στους Έλληνες»
Γενικό Προξενείο της Ελλάδας, Willi-Becker-Allee 11, 40227 Düsseldorf
22 – 28 Ιουνίου
Εβδομάδα Ελληνικών Εστιατορίων στο Ντύσσελντορφ
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε παρακολουθήστε τον
ημερήσιο τύπο, την ιστοσελίδα μας www.hellas-wochen.de, τα φυλλάδια
και τις αφίσες της Εβδομάδας.
29 Ιουνίου Είσοδος 10:30
Πρωινό ελληνογερμανικής λογοτεχνίας
Διοργάνωση: Εταιρεία Ελλήνων Συγγραφέων Γερμανίας
ZAKK, Fichtenstraße 40, 40233 Düsseldorf
Μετά ρεμπέτικo »Frühschoppen«
Διοργάνωση: ZAKK και Ινστιτούτο Studyon

Θεατρικό Εργαστήρι της Ελληνικής Κοινότητας

Όσοι φίλοι και φίλες ενδιαφέρονται, υπάρχει το Θεατρικό Εργαστήρι της Ελληνικής Κοινότητας Ντίσελντορφ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έρθουν σε επαφή με τον υπεύθυνο του τμήματος κύριο Γιάννη Νταή. https://www.facebook.com/groups/497410010354780

Φωτογραφική ομάδα της Ελληνικής Κοινότητας

Δωρεάν μαθήματα γερμανικής ορολογίας για ιατρικά επαγγέλματα

Το Πανεπιστήμιo του Μύνστερ (Βεστφαλία) σε συνεργασία με το Κέντρο Εκμάθησης Γλωσσών WiPDaF προσφέρει σε 15 άτομα που γνωρίζουν την γερμανική γλώσσα (επίπεδο Α2/Β1) την δυνατότητα μέσω ειδικού προγράμματος (Διεθνές πανεπιστημιακό θερινό γλωσσικό τμήμα 2014) να μάθουν το λεξιλόγιο και την ορολογία που απαιτείται για την εξάσκηση του ιατρικού επαγγέλματος.Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει επίσης διαλέξεις, εκδρομές και ξεναγήσεις με επίκεντρο πάντα το ιατρικό επάγγελμα. Επίσης θα υπάρχει πρακτική εξάσκηση σε νοσοκομείο για πέντε ημέρες. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιατρούς και φοιτητές ιατρικής και θα πραγματοποιηθεί από 4 έως 22 Αυγούστου 2014. Οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν αποκλειστικά τα έξοδα μετακινήσεώς τους. Οι συνεργαζόμενες οργανώσεις (Κέντρο Υγείας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Υπουργείο Υγείας της ΒΡΒ, Ιατρικοί Σύλλογοι Βόρειας Ρηνανίας και Βεστφαλίας-Λίππε και η Εταιρεία Νοσοκομείων Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας) αναλαμβάνουν τα δίδακτρα καθώς και τα έξοδα στέγασης και σίτισης κατά την διάρκεια του σεμιναρίου.
Η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής λήγει στις 30 Μαΐου 2014.
Τον συντονισμό έχει ο κ. Andreas Schroller του Κέντρου Υγείας ΒΡΒ, τηλ. 0049 23491 535 1220 και Email andreas.schroller@lzg.gc.nrw.de
Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τα κεντρικά γραφεία του DHW, τηλ. 0049 221 3979776, Emailzentrale@dhwv.de 

Γραφείο Τύπου του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου DHW

Πηγές