“Πώς είναι να είσαι παντρεμένος με Ελληνίδα;”

Ένα ερώτημα που λίγοι παντρεμένοι πάνω στον πλανήτη μπορούν να το απαντήσουν άφοβα και αβασάνιστα. Αλλά μόνο ένας, ένας και μοναδικός, μπορεί να το απαντήσει χαλαρά, αξιοποιώντας στο έπακρο το ανυπέρβλητο υποκριτικό του ταλέντο.

Προτείνω, λοιπόν, σε όλους τους παντρεμένους φίλους να μελετήσουν την απάντηση που έδωσε σε αυτό το ερώτημα ο πανάξιος συμπατριώτης μας Θωμάς Χανξόπουλος κατά τη διάρκεια ενός δημοσιογραφικού ρεπορτάζ. Στο παρακάτω βίντεο ντοκουμέντο, στο χρονικό σημείο 0:37, ο ρεπόρτερ ρωτάει τον Θωμά “πόσο Έλληνας αισθάνεται που είναι παντρεμένος με μια Ελληνίδα”. Παρατηρήστε, αμέσως μετά την ερώτηση, την έκφραση του ηθοποιού και το κοίταγμά του στην κάμερα. Εκείνη τη στιγμή οποιοσδήποτε άλλος θα είχε οδηγηθεί σε κρίση πανικού τύπου “τώρα την πούτσισα!”… Αλλά όχι, καθώς ο γενναίος Έλληνας ηθοποιός για τα επόμενα είκοσι δευτερόλεπτα δίνει άνιση μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, εντούτοις συγκεντρώνοντας όλο το απόσταγμα της επαγγελματικής του πείρας και καταθέτοντας απόθεμα ψυχής και μέγιστης ηθοποιίας, αυτοσχεδιάζει και δίνει τις σωστές απαντήσεις.

Παρατηρήστε πως το βλέμμα του ξεφεύγει που και που από τον ρεπόρτερ κοιτάζοντας προς το πλήθος, δηλαδή προς τη γυναίκα του. Γνωρίζει καλά ότι κάθε τέτοια στιγμή μπορεί να είναι και η τελευταία του. Κι όμως, άνετος, χαλαρός και κεφάτος, κάτι σαν να γυρίζει από τον Βερόπουλο δηλαδή, κάνει να σαν μην τρέχει τίποτα. Ένας δεύτερος Βούδας. Πραγματικό υπόδειγμα παντρεμένου με Ελληνίδα! Ούτε ο Παυλόπουλος δεν θα ήταν τόσο ατάραχος. Κανείς άλλος δεν αξίζει περισσότερο την ελληνική υπηκοότητα από αυτόν τον άνθρωπο.

Ο λόγος που δεν υπάρχει μέχρι στιγμής όσκαρ γάμου στο χόλυγουντ, είναι γιατί ήδη υπάρχει εδώ και χιλιετίες καλά κρυμμένο στην Ελλάδα. Και ο Θωμάς, ο δικός μας Θωμάς, κάθε χρόνο το σαρώνει επάξια. Σε αυτό το γήπεδο παίζει μπαλίτσα ολομόναχος.