Την Δευτέρα 2ο Απριλίου ταξίδευσα από την Στουτγάρδη στο Herbolzheim. Το τρένο έκανε στάση στο Offenburg και εγώ άδραξα την ευκαιρία και έκανα έναν περίπατο στον κεντρικό δρόμο της πόλης. 

Το Offenburg βρίσκεται στη νοτιοδυτική Γερμανία, κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία, 25 χιλιόμετρα απόσταση από το Στρασβούργο και δίπλα στον μέλανα δρυμό, ένα πανέμορφο μεγάλο δάσος της Γερμανίας. 

Ο Μέλας Δρυμός (Schwarzwald) είναι ένα μεγάλο δάσος στη νοτιοδυτική Γερμανία ανάμεσα στον ποταμό Ρήνο δυτικά και τις πηγές του Δούναβη νότια. Παρά το όνομα, το δάσος δεν θεωρείται πιο «σκοτεινό» σε χρώματα σε σχέση με τα υπόλοιπα κωνοφόρα δάση της Γερμανίας. Η μεγαλύτερη πόλη στα όρια του Μέλανα Δρυμού είναι το Φράιμπουργκ.

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια 

 

Εδώ βλέπουμε την εκκλησία στο κέντρο της πόλης. 

 Η μέρα ήταν ηλιόλουστη και αρκετά ζεστή. Το κλίμα στην περιοχή είναι γενικά πολύ καλό και το καλοκαίρι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε σχέση με την Ελλάδα. Οι άνθρωποι ήταν αρκετά χαλαροί και ευδιάθετοι. Η ώρα που περπάτησα ήταν γύρω στις 12 το μεσήμερι, οπότε και οι περισσότεροι έκαναν το συνηθισμένο μεσημεριανό διάλειμμα από τις δουλειές τους κάνοντας τα ψώνια τους, μια βόλτα με το ποδήλατο, γευματίζοντας σε κάποιο μαγαζί ή πίνοντας έναν καφέ σε κάποιο από τα πολλά μικρά καφέ της πόλης.

Αν ψάχνετε για θόρυβο, φασαρία και άγχος δυστυχώς αυτή η πόλη δεν είναι για εσάς. 

Πήρα το επόμενο τρένο για το Ηerbolzheim. Βρίσκεται νότια του Offenburg, 25 λεπτά με το τρένο. Συνάντησα εκεί την αδερφή μου, τον γαμπρό μου και τα δύο μικρά ανηψάκια μου. Την άλλη μέρα πήγαμε τα μικρά στο διπλανό χωριό, το Rust, που βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα μακριά. 

Το Rust ένα μικρό χωριουδάκι στα σύνορα νοτιοδυτικής Γερμανίας και Γαλλίας μέχρι πριν 34 χρόνια δεν είχε κάτι αξιοσημείωτο να αναδείξει. Σήμερα, όμως, είναι πασίγνωστο.

 Για όσους δεν το γνωρίζουν, εκεί βρίσκεται το Europa-Park, το δεύτερο μεγαλύτερο ψυχαγωγικό πάρκο στην Ευρώπη μετά την Ντίσνεϋλαντ στο Παρίσι, και το μεγαλύτερο ψυχαγωγικό πάρκο ως προς τη θεματολογία παγκοσμίως.

Το εισιτήριο κοστίζει 34 ευρώ, ενώ για τα μικρά παιδία κάτω των 4 ετών είναι δωρεάν. Με αυτό ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί σε όλες τις θεματικές ενότητες του πάρκου και να μπει όπου θέλει, όσες φορές θέλει. Βέβαια, πολλά παιχνίδια έχουν μια σχετική αναμονή στην ουρά. Το πάρκο είχε το 2008 περίπου 4 εκατομμύρια επισκέπτες από όλην την Ευρώπη. Είναι χωρισμένο σε 15 θεματικές ενότητες που σχετίζονται κυρίως με διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Το πρώτο πράγμα που μπορεί να κάνει ο επισκέφτης είναι να πάρει το εναέριο τρενάκι από τον σταθμό της γερμανικής περιοχής για να μεταβεί σε κάποιον άλλο σταθμό ή να πάρει μια γεύση από το σύνολο του πάρκου.

Το πάρκο εκτός από τα παιχνίδια έχει και πολλά δρώμενα, θεάματα, ταινίες και άλλα. Εδώ βλέπουμε ένα χορευτικό.

Πιο κάτω έχω φωτογραφίες από κάποια σημεία του πάρκου που γυρίσαμε. Ο επισκέπτης χρειάζεται τουλάχιστον μία μέρα για να περιηγηθεί στο πάρκο.

Την Τετάρτη το μεσημέρι, αφού αποχαιρέτησα την αδερφή μου, τον Νίκο και τα ανηψάκια μου (Κατερίνα & Θοδωρής), πήρα τον δρόμο της επιστροφής στην Στουγάρδη (Stuttgart).