Μπορεί να πέρασαν 18 χρόνια από τότε, παρ’ όλα αυτά το “Πάρτυ στη Βουλιαγμένη” παραμένει έως και σήμερα ένα γεγονός σταθμός στη μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδας. Μέχρι τότε όλες οι συναυλίες και τα μουσικά δρώμενα γίνονταν στα γήπεδα και στα θέατρα.

Tο πάρτυ έγινε στην πλαζ του ΕΟΤ στη Βουλιαγμένη τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 1983. Είχε ωραία ζέστη και πανσέληνο και υπολογίζεται ότι μαζεύτηκαν περίπου εβδομήντα με εκατό χιλιάδες άνθρωποι. Συμμετείχαν ο Κηλαηδόνης, ο Νταλάρας, ο Βαγγέλης Γερμανός, η Αφροδίτη Μάνου, η Μαργαρίτη Ζορμπαλά και η Μαντώ. Στα μουσικά όργανα ήταν οι Three and the Koukos Band, η Νέλη Σεμιτέκολο, η Μαντολινάτα του Φώτη Αλέπορου και φυσικά η Big Band του Λουκιανού Κηλαηδόνη.

…όσοι πηγαίνουν στη Βουλιαγμένη,
λέει ένας νόμος παλιός,
νύχτα με φεγγάρι κι είναι λίγο φτιαγμένοι,
πάντα τη βρίσκουν αλλιώς…

Όπως γράφει η Lifo, “…Το κοινό δεν δίστασε να βουτήξει στο νερό, με μαγιό ή με τα ρούχα της δουλειάς, για να κολυμπήσει και να φτάσει στα πόδια των μουσικών, γλεντώντας το καλοκαίρι, το τραγούδι και τη χαρά της ζωής με τον πιο αυθόρμητο τρόπο…”.

Προτείνω να διαβάσετε την παρουσίαση του περιοδικού, η οποία είναι αρκετά περιεκτική και γλαφυρή για το τι συνέβη εκείνη τη βραδια: To beach party μιας γενιάς.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 18 ετών από εκείνο το γεγονός η ΕΤ3 πρόβαλε τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011 ένα αφιέρωμα, το οποίο είναι και το παρακάτω:

Περισσότερες πληροφορίες – Πηγές:
– Lifo, To beach party μιας γενιάς.
– Εφημερίδα Τα Νέα, 1983 «Στη Βουλιαγμένη».
– Παράδοξα του Ευγένιου Αρανίτση, Κύμα νοσταλγίας με όνομα και επώνυμο.
– Εφημερίδα Ελευθεροτυπία, «Ελληνικό Woodstock«.
– Orfeas.gr – Λουκιανός Κηλαηδόνης: Πάμε μια βόλτα στη Βουλιαγμένη.