Το Kung Fury είναι μια μικρού μήκους action comedy σουηδική ταινία στην αμερικάνικη γλώσσα και στο στυλ των ταινιών της δεκαετίας του ’80. Ο βασικός πρωταγωνιστής είναι ο Kung fury, ένας αστυνομικός του Μαϊάμι, ο οποίος σε μια αποστολή του αποκτά τυχαία ικανότητες Κουνγκ Φου και ταξιδεύει πίσω στον χρόνο για να σταματήσει έναν τρελό από το να καταστρέψει τον κόσμο. Η ταινία έχει σχεδόν όλα τα ρετρό στοιχεία του ’80. Παρανοϊκή, με συνεχής περιπέτεια χωρίς να κάνει κοιλιά, μπάτσους που σε πυροβολούν εξ επαφής πεντακόσιες φορές και δεν σε πετυχαίνουν, μυστηριώδεις δυνάμεις σαολίν, πολύ ξύλο και καράτε σε βαθμό υπερβολής, μουσική της δεκαετίας, ανατροπές και φυσικά πολύ γέλιο. Εμπεριέχει, επίσης, εφέ σαν να παίζεται από βιντεοκασέτα και η διάρκειά της είναι 31 λεπτά. Όσοι δεν την έχετε δει, θα νομίσετε στην αρχή ότι κάποιος σας κάνει πλάκα, αλλά όχι, αυτό που θα δείτε είναι πραγματικά μια ταινία! Αν είστε λάτρεις της εποχής του ’80, είναι πολύ πιθανόν να εθιστείτε και να θέλετε κι άλλο.

Η προβολής της ιδέας της ταινίας ξεκίνησε τον Δεκέμβρη 2013 μέσα από την πλατφόρμα χρηματοδότησης kickstarter. Περίπου 17000 άτομα συνέβαλαν όλοι μαζί στο ποσό των 630 χιλιάδων δολαρίων. Με αυτό το ποσό ο σεναριογράφος, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής της ταινίας David Sandberg γύρισε στο στούντιο του στη Σουηδία την ταινία εξ ολοκλήρου με τη βοήθεια υπολογιστών.

Η ταινία βρίσκεται επισήμως δωρεάν στο youtube και έχει και ελληνικούς υπότιτλους. Για να τους ενεργοποιήσετε θα πρέπει να πάτε στις ρυθμίσεις (εικονίδιο γραναζιού) και να τους επιλέξετε.

Εδώ θέλω να πω μεγάλο ευχαριστώ στον φίλο μου τον Θανάση, ο οποίος πέρυσι το καλοκαίρι με πληροφόρησε για την ταινία! Την είδα πριν έναν χρόνο με φίλους και γελάσαμε με την ψυχή μας!

Written & Directed by David Sandberg.
A Laser Unicorns Production
In Association with Lampray – http://www.lampray.se
Full credit list will be available on – http://www.kungfury.com


Εξωτερικοί σύνδεσμοι – Πηγές

  1. KUNG FURY Official Movie [HD] – Η ταινία στο youtube.
  2. www.kungfury.com – Η επίσημη ιστοσελίδα της ταινίας.
  3. www.kickstarter.com/projects/kungfury/kung-fury – Το πρότζεκτ της ταινίας στο Kickstarter.
  4. http://www.imdb.com/title/tt3472226 – Η ταινία στο IMDB.
  5. https://en.wikipedia.org/wiki/Kung_Fury – Wikipedia
  6. www.instagram.com/laserunicorns – Η εταιρία παραγωγής στο ίνσταγκραμ.
  7. www.facebook.com/laserunicorns – Η σελίδα της εταιρίας στο facebook.
  8. http://smarturl.it/KungFury?IQid=YT.KF – Το “Kung Fury” soundtrack.