Τελικά, το μυαλό των σημερινών Ελληνόπουλων είναι πολύ πιο προχωρημένο απ’ ότι μπορεί κανείς μας να φανταστεί. Θα εξηγήσω αμέσως το γιατί.
Το partekosme.gr είναι αυτήν τη στιγμή εκείνη η ιστοσελίδα δωρεάν μικρών αγγελιών & φώτοαγγελιών με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Ελλάδα. Θα περίμενε κανείς ότι πίσω από αυτόν γίγαντα βρίσκεται μια μεγάλη εταιρία. Κι όμως, ο εγκέφαλος καθώς και ο κύριος διαχειριστής αυτής της επιτυχημένης ιστοσελίδας δεν είναι άλλος από τη μικρή Χαριτωμένη (ωραίο όνομα!), ένα κορίτσι 12 χρονών από τη Θεσσαλονίκη, η οποία κατόρθωσε σε ηλικία μόλις 11 χρονών να κερδίσει επάξια τον τίτλο της νεαρότερης επιχειρηματίας στα ελληνικά χρονικά.

Οι 3000μέρες κατόρθωσαν να αποσπάσουν μια συνέντευξη από τη Χαριτωμένη. Διαβάστε παρακάτω και διαπιστώστε και από μόνοι σας αυτό που αναφέραμε στην αρχή. Τα σημερινά ελληνόπουλα αδικούνται πολύ. Αν και έχουν εκπαιδευτικά βάρη και ευθύνες μεγαλύτερες σε σύγκριση με τα άλλα παιδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εντούτοις είναι πολύ συνεσταλμένα και το μυαλό τους, όπως λέει και ο λαός μας, είναι κοφτερό σαν ξυράφι!
Στη συνέντευξη η μικρή Χαριτωμένη Μαχαίρα, αν και μόλις 12 ετών, μιλά για για τους όρους χρήσης του διαδικτύου καλύτερα και από ενήλικα και μας εξηγεί πως κατορθώνει μέσα από καθημερινή ασχολία, κατά μέσο όρο μιάμισης ώρας καθημερινά με το System Administration και το Marketing στο partekosme.gr να διαχειρίζεται αποτελεσματικά την καλή λειτουργία του partekosme.gr. Μεταξύ σχολείου και διαβάσματος βρίσκει χρόνο για την εργασία της ή όπως το λέει η ίδια «του χόμπι και του παιχνιδιού της» στο partekosme.gr.
Παράλληλα η νεαρή κοπέλα «σερφάρει» με άνεση στα αγαπημένα της site, μέσα από ένα ειδικό σύστημα με το οποίο ο θείος της ελέγχει συνεχώς τις ιστοσελίδες που επισκέπτεται.
Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης, η οποία επειδή στο σύνολό της είναι μακροσκελής, θα αναρτηθεί κάποια άλλη στιγμή ολόκληρη στις 3000μέρες.

Τι ακριβώς κάνεις στο partekosme.gr;
Στο partekosme.gr ασχολούμαι βασικά με το System Administration και το Marketing. Ελέγχω καθημερινά την καλή λειτουργία του partekosme.gr, κάνω αντίγραφα ασφαλείας -το backup- , ελέγχω κατά πόσο οι αγγελίες είναι συμβατές με τους όρους χρήσης του partekosme.gr, ενεργοποιώ/απενεργοποιώ λογαριασμούς χρηστών, απαντώ σε αλληλογραφία μέσω email και παρακολουθώ τα στατιστικά της επισκεψιμότητας. Επίσης διαφημίζω το partekosme.gr σε διάφορες άλλες ιστοσελίδες με ανταλλαγή banner, το διαδίδω σε διάφορα forum και καταχωρώ το partekosme.gr σε διάφορους ιντερνετικούς καταλόγους του εσωτερικού και του εξωτερικού. Επίσης διαδίδω το partekosme.gr σε όλους τους φίλους μου και γνωστούς για να το γνωρίσει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος.

Τι είναι το partekosme.gr, πότε δημιουργήθηκε, τι επισκεψιμότητα έχει, είναι δωρεάν οι υπηρεσίες του;
Το partekosme.gr είναι ένα site δωρεάν αγγελιών και φωτοαγγελιών. Δηλαδή μία ηλεκτρονική εφημερίδα για αγγελίες χρησιμοποιώντας όμως τις απεριόριστες δυνατότητες του internet. Όμως δεν πουλάει τίποτα το ίδιο, οι χρήστες πουλάνε το προϊόν που επιθυμούν. Το partekosme.gr δημιουργήθηκε πριν 12 μήνες περίπου και από τότε μέχρι σήμερα έχουμε πάνω από 300.000 επισκέπτες και καθημερινά είναι ανοδική η πορεία, αφού πριν 1 μήνα αναγκαστήκαμε να αναβαθμίσουμε τις υποδομές μας για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε. Μάλιστα, οι επισκέπτες είναι από όλο τον κόσμο. Αυτή τη στιγμή έχουμε 2000 εγγεγραμμένοι χρήστες και 4000 αγγελίες. Οι υπηρεσίες του partekosme.gr είναι απολύτως δωρεάν.

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με την ιστοσελίδα. Σε προέτρεψαν οι δικοί σου, είχες την περιέργεια να δοκιμάσεις, ήθελες να βγάλεις ένα χαρτζιλίκι;
Ο θείος μου, ο Γιώργος Κουλασίδης, ο οπoίος είναι μαθηματικός και δουλεύει στη Hewlett Packard στο Amsterdam της Ολλανδίας, είχε την ιδέα για το partekosme.gr ,που είναι και ο βασικός μέτοχος της εταιρείας. Κι έτσι μου πρότεινε να συνεργαστούμε εφόσον μου αρέσει το internet- όχι όμως για το χαρτζιλίκι-. Επίσης ήταν μια πρόκληση για ‘μένα για να δω αν μπορώ να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις που είχε το partekosme.gr.

Πόσο χρόνο την ημέρα αφιερώνεις στο partekosme.gr;
Αφιερώνω περίπου μιάμιση με δύο ώρες κάθε μέρα κατά μέσο όρο.

Πώς συνδυάζεις σχολείο, διάβασμα και εργασία. Μήπως μπήκες πολύ νωρίς στα βάσανα;
Ο συνδυασμός είναι πανεύκολος, γιατί στο σχολείο κάνω 5 ώρες αγγλικά και 5 ώρες γαλλικά την εβδομάδα, Η/Υ και TAEKWON-DO, κι έτσι δεν πάω φροντιστήριο και δεν έχω εξωσχολικές δραστηριότητες, και άλλωστε μέχρι τις πέντε το απόγευμα έχω τελειώσει σχολείο και διάβασμα. Έτσι έχω αρκετό ελεύθερο χρόνο και ασχολούμαι με το χόμπι και το παιχνίδι μου, που είναι το partekosme.gr που μου αρέσει πάρα πολύ.

Τι σου λένε οι φίλοι σου για το partekosme.gr; Τους ξαφνιάζει που εργάζεσαι;
Όχι ,δεν τους ξαφνιάζει. Ίσα-ίσα, οι φίλοι μου και οι συμμαθητές μου, μπαίνουν στο partekosme.gr και μου λένε ότι είναι πολύ ωραίο και ορισμένοι γονείς τους έχουν γίνει και χρήστες.

Από τι ηλικία ασχολείσαι με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και από πότε είχες την άνεση να μπαίνεις στο internet;
Γενικά με τους υπολογιστές ασχολούμαι από την πρώτη δημοτικού, εφόσον κάναμε στο σχολείο. Άλλωστε τον πρώτο μου υπολογιστή τον απέκτησα όταν ήμουν 7 χρονών. Όμως με το internet ασχολούμαι από την τετάρτη δημοτικού.

Στο ελεύθερο χρόνο σου σερφάρεις; Σε ποια site μπαίνεις; Υπάρχει επίβλεψη;
Και βέβαια στον ελεύθερο μου χρόνο σερφάρω στο internet ,εκτός το ότι μπαίνω στο partekosme.gr, μπαίνω και σε άλλα site , όπως youtube.com, megatv.com, google.gr, winxclub.com, tweety.com, pollypocket.gr, freeonlinegames.gr, facebook.com κ.ά.
Βέβαια, υπάρχει επίβλεψη . Μέσα από ένα ειδικό σύστημα ο θείος μου ελέγχει συνεχώς αναφορικά τις ιστοσελίδες που επισκέπτομαι.

Τι είναι αυτό που σε ελκύει στο διαδίκτυο. Θέλεις κάτι να αλλάξει, να βελτιωθεί;
Το διαδίκτυο είναι ένας χώρος μαγικός, μία τεράστια βιβλιοθήκη. Περιέχει τα πάντα.
Αστείρευτη πηγή γνώσης. Όχι, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αλλάξει κάτι.

Όταν μεγαλώσεις θα ασχοληθείς με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές;
Σίγουρα θα ασχοληθώ με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές , γιατί είναι η επιστήμη του μέλλοντος, αλλά ο πρώτος μου στόχος είναι να σπουδάσω γαλλική φιλολογία και να γίνω καθηγήτρια γαλλικών!

Και εμείς με τη σειρά μας να ευχαριστήσουμε τη μικρή Χαριτωμένη για τη συνέντευξη που μας παραχώρησε και να της ευχηθούμε να συνεχίσει το “παιχνίδι” στο partekosme.gr τόσο επιτυχημένα όσο σήμερα και μελλοντικά να πετύχει στα όνειρά της, όπως είναι αυτό της γαλλικής φιλολογίας. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι η δημιουργική της ενασχόληση με το partekosme.gr θα τη συντροφεύει για πάρα πολλές δεκαετίες ακόμα. Τα ωραία πράγματα που πετυχαίνουμε μικροί δεν τα αφήνουμε έτσι εύκολα!

Το παρακάτω βίντεο είναι από μια άλλη συνέντευξη της Χαριτωμένης και του θείου της στην ελληνική τηλεόραση πέρσι, όταν ήταν 11 χρονών!