Όταν ήμουν μικρός δεν έτρωγα όλο το φαγητό μου. Δυστυχώς, οι απειλές της μητέρας μου ότι θα έρθει ο μπαμπούλας επιβεβαιώθηκαν με το παραπάνω. Άργησε, βέβαια, στο ραντεβού μας κάμποσα χρόνια, αλλά τελικά με βρήκε (τρομάρα του!). Όταν με πρωτοαντίκρυσε, νόμισε ότι του έκανα πλάκα. Στο μετέπειτα διαπίστωσε ότι δεν φορούσα μάσκα και ότι έτσι ήμουν στην πραγματικότητα εμφανισιακά, οπότε και του ήρθε μια μεγάλη τρομάρα και πήρε τους δρόμους. Αργότερα επέστρεψε, αρκετά διστακτικά μπορώ να πω, προπάντων για επαγγελματικούς λόγους. Φοβόταν βλέπεις μην του έτρωγα τη δουλειά…
Τον λυπήθηκε η ψυχή μου, τι να πω… Είχε και κάτι ένσημα που δεν τα συμπλήρωνε για να βγει στη σύνταξη, τώρα με την κρίση τα παιδιά έτρωγαν όλο το φαγητό τους, έκανε και πάνω στην τρέλα του μια βραδιά μεθυσμένος ένα μπότοξ και τώρα είχε αρχίσει να ομορφαίνει… όχι, δεν μπορούσα να τον αφήσω έτσι… έπρεπε να βελτιώσω την εμφάνισή μου, να κάνω την καρδιά μου πέτρα και να προχωρήσω στις απαραίτητες χειρουργικές επεμβάσεις αισθητικής! Ο Μπαμπούλας, αυτό το είδος προς εξαφάνιση, το απαραίτητο και ανεκτίμητο εργαλείο για τις μαμάδες δεν έπρεπε να χαθεί, ήταν υποχρέωσή μου να τον κρατήσω στη ζωή.
Τον πλησίασα, λοιπόν, με συμπάθεια και πιάνοντας του τον ώμο του είπα: “Δεν θα σε αφήσω ποτέ!”. Αμέσως αυτός πετάχτηκε, τίναξε το χέρι μου από πάνω του αναφωνώντας “ε όχι και λούγκρα τώρα στα γεράματα!” και με ένα σάλτο εξαφανίστηκε από μπρος μου. Από τότε ο Μπαμπούλας έχει χαθεί από το πρόσωπο της γης. Σίγουρα κάπου κρύβεται, μπορεί να έκανε και άλλες αισθητικές παρεμβάσεις και να μην τον αναγνωρίζει τώρα πια κανείς. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν τον βλέπετε μικρά μου παιδιά όταν δεν τρώτε το φαγητό σας. Μια μέρα, όμως, που θα πάει… θα ξαναεπιστρέψει! Και τότε τίποτα δεν θα γλιτώσει από την τιμωρία που σας περιμένει… Τίποτα!

(εκτός και αν, αγαπητοί μου γονείς, με νοικιάσετε να καθίσουμε να τον περιμένουμε μαζί, οπότε μόλις με δει θα κάνει τουμπεκί ψιλοκομμένο και δεν θα ξαναπατήσει στο σπίτι σας. Και για να έχουμε και σίγουρα αποτελέσματα θα μάθω στο παιδί σας πώς να τρώει όλο του το φαγητό δια της μεθόδου της μίμησης. Ορίστε, αυτή είναι η επαγγελματική μου κάρτα: Προστασία από τον Μπαμπούλα. Ή αλλιώς “Πενία τέχνας κατεργάζεται”…).