Επειδή όλοι μας λίγο πολύ ασχολούμαστε ή εργαζόμαστε με τον υπολογιστή μας και καθώς ένα σημαντικό κομμάτι της εργασίας μας είναι το σερφάρισμα στο ίντερνετ, σκέφτηκα να αναρτήσω εδώ μερικές προτάσεις για πρόσθετα στον firefox, chrome και opera. Εργάζομαι κάθε μέρα με όλους τους browsers, καθένας για διαφορετική δουλειά. Πολλές φορές έχω πάνω από 100 tabs ανοιχτά, πολλά από αυτά για να τα μελετήσω μετά. Ψάχνοντας με τον καιρό βρήκα τις παρακάτω πολύ καλές λύσεις, οι οποίες θα σας αλλάξουν εντελώς τον τρόπο εργασίας με τους browsers και θα σας κάνουν τη ζωή πολύ πιο εύκολη.

Dark Reader
https://darkreader.org

Dark Reader Extension

Αυτό το extension μετατρέπει τις ιστοσελίδες να έχουν σκοτεινό background και είναι το καλύτερο. Δοκίμασα μέχρι σήμερα πολλά τέτοια πρόσθετα, αλλά πάντα είχαν προβλήματα. Ειδικά τις νυχτερινές ώρες είναι άκρως απαραίτητο!

 

OneTab
https://www.one-tab.com

OneTab

Αυτό το πρόσθετο παίρνει όλα τα ανοιχτά tabs και τα κάνει όλα ένα μια λίστα σε ένα μοναδικό tab. Πατώντας πάνω σε κάποιο λινκ της λίστας ανοίγει ξανά το αντίστοιχο tab.

 

NoScript
https://noscript.net

NoScript

Εδώ και δέκα χρόνια δεν σταμάτησα ποτέ να το χρησιμοποιώ. Κόβει αυτόματα όλα τα scripts μιας σελίδας που επισκέπτεστε πρώτη φορά. Κατόπιν βλέπετε τι τρέχει από πίσω και θέτετε κανόνες.

 

Install Chrome Extensions
https://addons.opera.com/el/extensions/details/install-chrome-extensions

Install Chrome Extensions

Με αυτό το πρόσθετο μπορούμε να εγκαταστήσουμε στον opera όλα τα πρόσθετα του chrome.

 

Opera GX Gaming Browser
https://www.opera.com/el/gx

Opera GX Gaming Browser Opera

Ο σχετικά καινούριος αυτός browser έχει RAM, CPU και Network bandwidth limiters. Για παράδειγμα, εγώ τον έχω ρυθμίσει να χρησιμοποιεί μέχρι 2GB RAM και τους μισούς μόνο πυρήνες του επεξεργαστή. Επίσης, έχει πολλές καινοτομίες, όπως πάντα. Συμπαθώ πολύ τον Opera, γιατί όλες σχεδόν οι καινοτομίες προήρθαν από αυτόν. Πριν πολλά χρόνια είχα την τύχη να τον κατεβάσω σχεδόν μόλις είχε πρωτοεμφανιστεί και αμέσως τον αγάπησα, γιατί ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε tabs για τις ιστοσελίδες και πάρα πολλά άλλα. Παλιές αναμνήσεις και νοσταλγίες ενθουσιασμού από καλές καινοτομίες.

AutoHotKey
https://www.autohotkey.com

AutoHotKey

Πρόκειται για ένα προγραμματάκι για τα Windows, το οποίο το χρησιμοποιώ χρόνια τώρα. Στις εταιρίες που δούλευα μου εξοικονομούσε απίστευτο χρόνο στο να γράφω στο πληκτρολόγιο. Για όσους δεν το γνωρίζουν, με αυτό φτιάχνεις πολύ εύκολα σκριπτάκια για εργασίες που κάνεις στο πληκτρολόγιο και πρέπει να τις επαναλαμβάνεις συνεχώς. Κατόπιν με τους δικούς σου συνδυασμούς πλήκτρων μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα. Από εισαγωγή προκαθορισμών κειμένων, τρέξιμο προγραμμάτων, συμπλήρωση ιστοσελίδων κλπ.

 

Print Edit WE
https://chrome.google.com/webstore/detail/print-edit-we/olnblpmehglpcallpnbgmikjblmkopia

Print Edit WE

Αυτό το πρόσθετο μας βοηθάει να επιλέξουμε τι ακριβώς θα εκτυπώσουμε από μια ιστοσελίδα. Μπορούμε να την απλοποιήσουμε ή και να σβήσουμε όλα τα άχρηστα τμήματα που δεν χρειαζόμαστε.

Αυτά προς το παρόν. Τα περισσότερα πρόσθετα δουλεύουν και στον chrome και στον firefox. Για τον Opera θα χρειαστούμε το Install Chrome Extensions.